Без пясъчници в детските площадки на Благоевград

В момента се премахва пясъчникът в кв. "Еленово"

Пясъчниците за игра, които са на детските площадки в Благоевград, ще бъдат премахнати поетапно, съобщиха от местната администрация. Решението е на кмета на града д-р Атанас Камбитов, и е взето след постъпили множество писмени искания от родители, които се притесняват от разпространението на зарази по време на игра.

Въпреки мерките, които общината предприема за хигиената в пясъчниците на площадките, те ще бъдат премахнати, за да бъде гарантирано здравето на децата.

В момента се премахва пясъчникът в кв. "Еленово", в карето между блокове №107, №108 и №109. Предстои подмяна на съоръжения и в кв. "Струмско" на ул. "Яне Сандански" №3.

На мястото на пясъчниците ще бъдат поставени други съоръжения за игра с ударопоглъщащи настилки - тип „Дама“. Детски площадки без пясъчници като стандарт е въведен в редица европейски страни.

Община Благоевград апелира собствениците на домашни любимци да не допускат животните около и в детските площадки. За нарушения гражданите могат да подадат сигнал на тел. 112 или на тел. 073/88 44 34.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"