Избрани Новини

Мият колоните при пожара на пункта за вторични суровини под АМ "Струма"

Създадена е организация по регулиране на движението по трасето

Прави се измиване и първоначален ремонт на високите до 20 м колони под АМ "Струма", където в сряда в  нерегламентиран пункт за вторични суровини стана пожар и това наложи спиране на движението по аутобана в двете посоки. Това съобщи за БНР тази сутрин президентът на фирмата "Феникс ресурс" Кольо Илиев, срещу която заради пожара е образувано досъдебно производство.

Измиването и ремонта по колоните прави екип на фирмата изпълнител на АМ "Струма" -  “Главболгарстрой“. Това ще стане до неделя, каза шефът на "Феникс ресурс" Кольо Илиев:

“Няма им нищо на колоните. Паднал е цимент, но нищо не е нарушено. Това ще го кажат и самите специалисти, те взимаха проби. Не съм специалист по тези въпроси и не знам“.

За пренатоварения трафик от днес и през почивните дни е създадена организация по регулиране на движението по трасето заради затворения участък между Дупница и Бобошево.

Говорителят на областната дирекция на полиция в Кюстендил Катя Табачка, цитирана от БНР,  уточни:

“Временна организация на движението по АМ “Струма“ е въведена в този участък. Участъкът е сигнализиран от двете посоки с пътни знаци. Пътни полицаи ще улесняват пътуващите, като пренасочват трафика по обходен маршрут главен път Е79. Това удължава с около 15 минути  времето за преодоляване на разстояние на пътуващите по това трасе“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов