Пожарите край Дупница са ликвидирани

Започнато е досъдебно производство за изясняване на причините

Вчера е ликвидиран  пожарът, който възникна на 13 август в склад за вторични суровини в Дупница.Той се разви извън пределите на склада и обхвана площ от 1200 дка сухи треви, храсти, лесонепригодни площи. Огънят е унищожил 400 бали фураж, паянтова постройка. Екипите, участвали в гасенето на пожара, са спасили от унищожаване 8 сгради, 20 дка лозе, автосервиз, подстанция на жп транспорт, склад и мостово съоръжение. Дежурна оперативна група на РУ Дупница е извършила оглед на място, започнато е досъдебно производство за изяснявне на причините за възникването на пожара и размера на нанесените щети, уведомен е дежурен прокурор.

Пожарите в горски фонд в местността „Кършия“ в Дупница, възникнали на 13 и 14 август, са причинени поради запалено стърнище. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера при небрежно боравене с открит огън е причинен пожар в сухи треви и храсти в с.Ресилово. Огънят е обхванал площ от 30 дка. Пожарът е гасен от 2 противопожарни екипа на РСПБЗН - Дупница. Изкоряло е купе на лек автомобил „Фолксваген“. Спасени са сграда и 2 леки автомобила.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен