На съд за оставен без надзор впрегнат кон, смъртоносно прегазил жена в Петрич

Каруцарката не можела да го направлява и слязла от каруцата, без да мисли за последствията

Районна прокуратура - Петрич внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу З.Д. за извършено от нея престъпление по чл. 122, ал. 1 от НК.

На 30.11.2017 г. обвиняемата Д. решила да закара храна на сина си, който работел на полето в района на бившето промишлено предприятие „Топливо“ до Петрич. За придвижване до мястото жената използвала каруца с впрегнат кон, като качила и внука си. След като излезли от града, продължили по черен път, като в един момент животното се уплашило от шума и станало неспокойно. Жената усетила, че няма да може да го направлява, поради което взела детето и слязла от каруцата. След като останал без контрол, конят, препускайки, продължил обратно в посока към града. Около 17 ч. животното се намирало по ул.„Дунав“, по която по същото време се връщали от работа три жени. Те чули тропот на копита, а в следващия момент видели препускащ с висока скорост кон, теглещ каруца. Животното било само, без водач. Застигайки пешеходките, той блъснал първо една от тях – П.Н., вследствие на което жената паднала. След това прегазил намиращата се на уличното платно К.М.

За инцидента били уведомени органите на полицията и екип на „Спешна помощ“, които пристигнали на място. Лекарите констатирали смъртта на пострадалата К.М.

От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че смъртта на жената се дължи на остра недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на открита, тежка черепно-мозъчна травма. Другата пострадала при инцидента жена е получила счупване на дясната раменна кост. Материалите за причинената телесна повреда са отделени в отделно наказателно производство.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"