Избрани Новини

40 контейнерни фиданки от черен бор подари ЮЗДП

Публичният хепънинг с кауза "Ние, врабчетата“ е посветен на Международния ден на младежта

40 контейнерни фиданки от черен бор подари Югозападното държавно предприятие за пресаждане в екологични опаковки и засаждане сред природата. Публичният хепънинг с кауза „Ние, врабчетата“ е посветен на Международния ден на младежта и ранното екологично възпитание на децата, който се отбелязва днес, със съдействието на Министерство на земеделието, храните и горите и ЮЗДП. Студентите – учители и децата от Лятната детска академия, посрещат празника с хепънинг в градинката на Св.Климент Охридски, посветен на екологията на града.
Преди обяд малчуганите имаха среща с еколога и преподавател в Лесотехническия университет доц.Георги Костов, който отговори на техните въпроси за климатичните предизвикателства пред екологията и обществото и за бъдещето на техния град. След това децата художествено измайсториха много врабчета, вдъхновени от авторските рисунки на врабчета на Йордан Радичков – героите от едноименната книга. Тези врабчета ще се заселят за един ден в градинката пред парламента, за да напомнят на минаващите за една отминала идилия и за личната ни отговорност към природата и грижата към нашите деца.
В 15.00 часа следобяд следваше акцията „Да засадим и дръвче в опаковка“, по време на която бяха пресадени подарените от ЮЗДП дръвчета в специални опаковки, подготвени от партньори на Националната художествена академия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов