Избрани Новини

Кмет и депутат се хванаха на хорото на Курбан Байрам в Долно Осеново

Самодейци от Осеново и децата от детската градина веселиха присъстващите

Над 300 гости уважиха празника Курбан Байрам в симитлийското село Долно Осеново, информираха от Община Симитли. Цялото село се събра на площада за свещения мюсюлмански празник. С много танци и веселба Долно Осеново отбеляза Курбан Байрам. Всеки празнуващ отвори своята къща за гости и приятели.

Самодейци от Осеново, децата от детската градина веселиха присъстващите. Средствата за гост-изпълнителите тази година са прехвърлени за ремонт на пътя до селото, каза кметът Бисер Сегменов.

Той поздрави всички и благодари на общинското ръководство за големия празник. Пожела на всички свои съселяни да продължават да са все така задружни и много здрави и все така щастливи да посрещат празниците. Въпреки, че празникът е три дни, хората не могат да си оставят работата на полето и затова празнуваха само вчера.

Кметът на община Симитли заедно с народния представител Стефан Апостолов също уважиха празника на местните и се хванаха на хорото.

Председателят на Общинския съвет Симитли Владимир Христов, общински съветници и кметове на селата в община Симитли също празнуваха с местните.

Най-дългото хоро на три ката направиха местните и гостите на селото. Дълги хора се виха цяла вечер, а хората, изпълнили всички заведения и площада, се забавляваха до ранни зори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов