В Петрич асфалтират участъци от общинската пътна мрежа

Проектът на община Петрич е на стойност 4 420 534 лева

В Петрич започва асфалтиране на участъци от общинската пътна мрежа. Проектът на община Петрич е на стойност 4 420 534 лева и е защитен по ОП „Развитие на селските райони“, посочи на първата копка кметът на общината Димитър Бръчков. Предвидена е цялостна рехабилитация и полагане на нова асфалтова настилка на 8 км от общинската пътна мрежа, както и подобряване състоянието на прилежащата инфраструктура. Ще се ремонтират старият път от Петрич до село Беласица, пътят Скрът - Габрене – Златарево, пътят от село Гега до отклонението за село Чурилово. С изпълнението на проекта Петрич ще се свързва с всички села от Подгорието с нов, по-кратък маршрут. Този път - от Петрич до село Беласица, никога не е бил асфалтиран. Той започва от квартал "Бухото" и излиза под отбивката за селото, при главния път за Подгорието. Общата дължина на трасето е близо 4 километра.

"В Общия устройствен план на Общината сме заложи възможност и за жилищно строителство в този район“, уточни кметът Димитър Бръчков. Пътят Скрът-Габрене-Златарево, който ще бъде рехабилитиран, е една от натоварените пътни артерии в общината. Отсечката от село Гега, която ще се асфалтира, води към Чуриловския манастир, който Общината развива като дестинация в туризма.

„Продължаваме да работим за подобряване състоянието на инфраструктурата, защото това е отправна точка както за инвестиции в нашата община, така и за развитието на туризма. И ще бъде резонно оценено“, обобщи Бръчков.

На церемонията днес за старт на проекта по ОП „Развитие на селските райони“ присъстваха заместник-областният управител Антоанета Янчева, председателят на ОбС Георги Тренчев, съветници, кметове на кметства, представители на фирмата-изпълнител. Молебен за здраве отслужи отец Ангел Кочев.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен