Избрани Новини

Всяка вечер по една мега звезда се качва на сцената в Банско

Днес слушаме Малина Мойе - певица и бас-китарист

Тази вечер на сцената на International Jazz Festival, открит вчера в Банско, се качва една голяма звезда на американската фънк и поп музика – Малина Мойе, която е певица и бас-китарист с много добро име в целия свят. За нея се говори, че е по-гореща от Лени Кравиц и Слаш, взети заедно. Малина сразява не само с атрактивна визия, но и със завиден глас, а Guitar World Magazine я нарежда след най-добрите китаристи, еднакво в рока и в соул музиката. С челни позиции в Billboard u класациите на Amazon u iTunes, тази музикална икона не е за изпускане.
Вечерта отново стартира с българско участие — Lina Nikol and Live Band ще ни очакват с авторски композиции и трактовки на култови ритъм енд блус, поп, соул и фънк парчета. Освен, че не щади гласа си, Лина композира и свири на пиано, и реди в колекцията си награда след награда.
Продължаваме c Viktor Tolh Arura Trio от Унгария. Когато не е на сцената, Виктор продуцира или композира за танцови спектакли и е страстен колекционер на фолклорна музика, откъдето не крие, че черпи вдъхновение. Унгарският джаз нямаше да е същият без него, без неописуемата му динамика и особената му чувствителност.

Следват Silhouette and Vіпх (САЩ, Унгария), които сравнително отскоро са заедно, но това не им личи. Стъпили на два континента, в музиката им веят различни ветрове — джаз, поп, соул, чилаут и ритъм енд блус. Каним ви да станете част от втората вечер на джаз събитието в Банско, което ще остави в сърцето ви незабравим спомен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов