Избрани Новини

Над 300 самодейци от страната се надпяваха край извора на петровска река /снимки/

За девети път в Петрово се проведе Фолклорният фестивал "Песни от извора”

Повече от 300 самодейци от цялата страна се надпяваха край извора на петровска река.
С песните на Карамфил Божиков хората продължиха до късния следобед.
За девети път в село Петрово, община Сандански се проведе Фолклорният фестивал „Песни от извора”.
Фестивалът започна в 10:00 сутринта с приветствие на кмета на община Сандански Кирил Котев. Той поздрави любителите на българския фолклор и пожела на всички да запазят огъня в сърцата си и с любов да съхраняват и предават традициите на поколенията. Кметът получи специален подарък от гостите от златна Добруджа – жетварска ритуална питка.
Повече от 300 самодейци от цялата страна показаха красотата на традициите от своите родни места. Всички те получиха специално изработени купи и грамоти за принос към съхраняването на българския фолклор. Съчетанието от изпълненията на живо и красивата местност, където ежегодно се провежда фестивалът, го правят уникален в региона.
Събитието край извора на Петровска река няма състезателен характер. Целта е да бъдат съхранени и популяризирани автентични изворни песни от българския фолклор. Тази година за първи път на финала на фестивала, като подарък за всички участници и гости, македонският славей Карамфил Божиков поднесе китка от изпълнения. Със своите песни той допълни колорита на празника, а кръшните хора край извора на Петровска река продължиха до късния следобед.
Организатори на фолклорното събитие са община Сандански и кметство село Петрово.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)