Жребий определи групите на отборите в турнира "Купите на Община Благоевград“

Седмият международен турнир по футбол стартира на 26 август

Шестнадесет отбора ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“, който стартира на 26 август в областния център. Жребий определи кои отбори излизат един срещу друг на терена. В присъствието на заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, Ива Уорън, представител на „Емирейтс Уелт“, управителят на ОФК „Пирин Венко Попов и Александър Кабзималки, председател на ОС на БФС - Благоевград бяха съставени групите. Преди да бъде изтеглен жребият, заместник-кметът Христина Шопова съобщи,че тази година ще бъде учредена награда в памет на спортния журналист Валери Младенов, който оказваше абсолютна подкрепа на турнира още от първото му издание.
Христина Шопова благодари за подкрепата на Ива Уорън и "Емирейтс Уелт“, на Венко Попов и на Александър Кабзималски. „Вярвам че всички заедно ще направим едно успешно издание на нашия турнир, с високи цели за следващата година. Това е турнир, който се наложи като един от най-качествените благодарение и на доброто партньорство с БФС. Утвърди се като един от най-стойностните турнири. За съжаление форматът не може да побере всички желаещи за участие“, каза Христина Шопова.

Ива Уорън заяви, че компанията „Емирейтс Уелт“ подкрепя с всички сили футболът в Благоевград и в частност ДЮШ.
Александър Кабзималски и Венко Попов от своя страната пожелаха успех на всички отбори, участващи в турнира.
Жребият бе изтеглен от младите надежди на ОФК "Пирин".
В „А“ група, за родените 2004 г., попадат ФК „Динамо Загреб“ Загреб, Хърватия, ПФК „ЦСКА“, София, България, ПФК „Левски“, София, България, Тампа Брашов“, Брашов, Румъния.
В „Б“ група, отново за набор 2004 г., са „Цървена звезда“, Белград, Сърбия, ФК „Войводина“ Нови Сад, Сърбия, ПФК „Славия“, София, ОФК „Пирин“, Благоевград, България.
За родените през 2005 година в „А“ група са ФК „Апоел“ Никозия, Кипър, ПФК „ЦСКА“, София, България, ПФК „Левски“ , София, България, Тампа Брашов“, Брашов, Румъния.
В „Б“ група попадат отборите на „Цървена звезда“, Белград, Сърбия, ФК „Войводина“ Нови Сад, Сърбия, ФК „Национал“ 2005, София, България и ОФК „Пирин“, Благоевград, България.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"