Избрани Новини

Знамето на Банско се развя на връх Гранд Сасо в Италия

Никола Калистрин участва в Световно първенство за младежи по Skyruning

От 2 до 4 август се проведе Световното първенство за младежи по Skyruning в Италия. Банскалията Никола Калистрин се представи блестящо, с време 39.45 минути, което го нареди на престижното седмо място от общо 50 участника. Той е един от тримата български състезатели в дисциплината „Вертикален километър” наред с Радостина Балова от Златица и Ахмед Ахмед от Цар Калоян, като Калистрин е с най-добър резултат.
Състезанието се проведе в района на курортното село Фонте Черето, в подножието на планината Гранд Сасо.
В телефонен разговор след финала Ники сподели впечатленията си:
"Трасето беше много хубаво, дълго 3.5 км със 1000 м денивелация. Пътеката позволяваше висока скорост на движение, доста по-лесна от тази към Кутело и Вихрен. Времето в началото беше слънчево и много горещо, но към края, когато стартирахме с Ахмед, рязко се промени.
Валя дъжд и излезе вятър, но това разхлади обстановката и даде възможност за по-добро бягане."
Във втората дисциплина – „SkyRace”, 22 км с 2200 метра денивелация, при отлични метеорологични условия взеха участие само Радостина Балова, която се класира девета и Ахмед Ахмед с тридесет и четвърто място, а рекордът на трасето постави Испания с време 34.50 мин.
Никола Калистрин с гордост развя флага на Банско, подарен му лично от кмета на общината Георги Икономов дни преди заминаването за Италия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов