Избрани Новини

Ще спре ли преминаването на тежкотоварни камиони през Бобов дол?

Обходен маршрут за камионите, превозващи въглища към ТЕЦ-Бобов дол, няма.

Жители на община Бобов дол недоволстват от преминаването на тежкотоварни автомобили през града и околните села. От камионите, които пътуват към ТЕЦ-Бобов дол, се руши пътната настилка и се напукват къщите на хората, въпреки че има забрана за преминаването им, информира БНТ.
Напукани мазилки, огромни дупки в асфалта и непрекъснати вибрации в домовете - така живеят хората от Бобов дол и селата Мламолово, Мало и Големо село заради потока от камиони, които пренасят въглища от мината.
Сутрин камионите тръгват още от шест часа. Вечер до 7-8 часа.
Елза Величкова, кмет на община Бобов дол: Всекидневно при мене идват хора, които се оплакват, че къщите им се рушат. Асфалт, водопроводна мрежа, канализация, всичко се руши,  тъй като камионите са многотоварни. Това са гондоли от 50-60-70 тона.
Преди повече от година кметът на Бобов дол е издал заповед за забрана за движение на камионите. След като областният управител я отменил, от общината обжалват решението.
До окончателното решение на съда забраната за движение на тежкотоварни автомобили остава в сила. Въпреки това, камионите продължават да преминават по трасето.
Обходен маршрут за тежкотоварните камиони, превозващи въглища към ТЕЦ-Бобов дол, няма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)