Избрани Новини

В затвора отива крадец на вещи от археологическа база в Катунци

На два пъти ходил да краде там

Съдът одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура - Сандански и защитата на И.К. (на 27 години), обвинен за извършени от него кражба и опит за отнемане на чужди вещи при условията на опасен рецидив.

На неустановена дата в периода от 18.01.2018 г. до 24.10.2018 г. подсъдимият К. разрязал метална мрежа на прозорец на сграда „Археологическа база“ в с.Катунци, стопанисвана от Регионален исторически музей – Благоевград. Оттам отнел различни вещи – монети, клещи, нож, часовник, раница, чанта, чифт плавници и маска.

На 25.10.2018 г. крадецът отново решил да извърши кражба в същия обект, като направил опит да отнеме електрически кабели, лаптоп, мобилен телефон. В същия момент обаче в сградата дошли служителите на музея, поради което престъпното деяние останало недовършено от него. Общата стойност на предмета на престъплението е 400,31 лева.

И.К. се е признал за виновен, като се съгласил да му бъде наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и осем месеца при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Подсъдимият следва да заплати и направените по делото разноски в размер на 336 лева.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)