Избрани Новини

Ремонти текат в учебните заведения в Разложка община

Всички училища и детски градини са в подготовка за новата учебна година

Всички училища и детски градини в община Разлог са в подготовка за новата учебна година. Със собствени средства ремонтират училището и детската градина в село Баня. Разложката  професионална гимназия "Никола Стойчев " посреща своите ученици с напълно обновена училищна сграда. Планови ремонти се извършват в училищата в Горно и Долно Драглище,
в детска градниа №5 се инсталира нова отоплителна инсталация.
Огромни строителни и подготвителни дейности по отношение на образователната инфраструктура стартираха и тази година през лятото в община Разлог. Започна основен ремонт на сградата на Разложката професионална гимназия "Никола Стойчев, в която се обучават повече от 280 деца от Разлог и региона.
Реализирането на проекта ще осигури по-високо ниво на енергийна ефективност. Ще се осигури и по-сериозен икономичен ефект върху бюджета на училището, ще се намалят значително разходите за отопление и ще се осигури по-комфортна среда за учебния процес. През учебната 2019/2020 година Разложка професионална гимназия "Никола Стойчев " ще посрещне своите ученици с напълно обновена училищна сграда.
От 12.07. стартира ремонтът на фасадата на сградата на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в село Баня, който ще продължи до края на месеца. В учебното заведение се обучават повече от 250 деца от първи до седми клас.
Предстои да бъде направен ремонт и на детска градина „Снежанка“ в село Баня. С финансираните от община Разлог ремонтни дейности по реконструкция ще бъде ремонтирана фасадата на детското заведение. Ще бъде изградена мълниезащитна и заземителна инсталация, подменена покривна конструкция.
Осигурени са средства и за планови ремонти на учебни и детски заведения в селата Горно и Долно Драглище, детска градина № 5 в Разлог, където се инсталират нови отоплителни системи.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов