Избрани Новини

Световни музиканти творят в Разлог /снимки/

Днес програмата ще продължи с пиано-рецитал на Олег Вайнщейн

Режисирания от Николай Фридман - Израел международен фестивал на камерната музика в Разлог започна. Събитието ще продължи и на 26 (петък) и 27 (събота) юли. Организатори на фестивала са приятелите на Разлог Марина и Николай Фридман от Израел, с изключителното съдействие на кмета на Община Разлог инж.Красимир Герчев, Община Разлог и Народно читалище "15 септември 1903-1909 г”.

Официалното откриване на фестивала започна в 18:00 ч. със съвместна изложба на художниците Гергана Лазарова-България и Тина и Илья Богдановски – Израел. Завършилата в Пазарджик очарователна художничка Гергана Лазарова впечатли всички с акварелните и маслените си картини. Гергана Лазарова, освен художник, танцува и балет от тригодишна възраст в частни и професионални школи. Сега има Школа за класически балет, в която обучава деца от 3 до 14-годишна възраст.

Поздравително слово произнесе кметът на Община Разлог-инж.Красимир Герчев. Световно известните изпълнители Марина и Николай Фридман, Силвия Ангелова и Милена Томанова, Денис Жданов и Станислав Пронин откриха фестивала. Публиката успя да се наслади на произведенията на Чайковски, а днес програмата ще продължи с пиано-рецитал на Олег Вайнщейн. Неповторимо удоволствие за слушателите ще бъдат произведенията на Шопен, Щраус, Шулц и Гершуин.

В заключителната вечер /27 юли/ участие ще вземат Станислав Пронин, Олга Артюгина, Урсула Скауг и Денис Жданов с произведения от Дворжак и Шуман.

Всички участници са брилянтни изпълнители и са лауреати на престижни световни конкурси. ”Уникалното събитие протече при изключително голям интерес. Публиката остана възхитена от виртуозните изпълнения на музикантите. Вярвам,че ще превърнем Международния фестивал на камерната музика в традиционно събитие на Разлог”, коментира кметът на Разлог инж.Герчев.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)