Избрани Новини

В Банско взимат превантивни мерки за африканската чума по свинете

Кметът на общината свика Общинската епизоотична комисия.

В изпълнение на Заповед № ОА-АК-138/22.07.2019г. на fбластния управител на Благоевград във връзка със създалата се тежка епизоотична обстановка и регистрираните нови огнища на болестта Африканска чума по свинете, днес кметът на община Банско Георги Икономов свика Общинската епизоотична комисия.
В работата на комисията взеха участие и представители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”- Благоевград, Областна дирекция „Земеделие” - Благоевград, кметовете и кметските наместници на населените места на община Банско.
Д-р Снежина Грънчарова, официален ветеринарен лекар, информира присъстващите за симптомите на болестта АЧС и начините на пренасяне на заразата и епизоотичната обстановка в страната.
На срещата бяха набелязани мерки за осигуряване на по-добра информираност на жителите на община Банско за болестта.
Възложено бе на кметовете, кметските наместници, отдел „ОРС” да изготвят списъци на лицата, отглеждащи свине за лични нужди в така наречения „заден двор”, като същевременно се информират за задължението им за регистрация на животните съгласно изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов