Отиде си Георги Митрев - една от песенните перли на Коларово

Той бе един от великолепните вокалисти на ФА "Подгорие“ и МФГ "Комитска песен“

Семейството и роднините, стари приятели и съселяни от петричкото село Коларово, от Подгорието, град Петрич и страната, се сбогуваха вчера с Георги Златков Митрев. Той се спомина на 83 години след мъчително боледуване.
Георги Митрев или Гошето Златков, както беше известен, е издънка на стария възрожденски род Митреви. Бащата на Гошето е авторитетният общественик от средата на миналия век Златко Митрев – районен координатор за Подгорието на политическата формация „Звено“, член на националното й ръководство и личен приятел на нейния лидер и два пъти български премиер Кимон Георгиев.
Професионалният път на Георги Митрев преминава през някогашните АПК и РПК в село Коларово, където е обикновен работник и един от последните чифчии – орачи и бръздачи с кон.
Георги Митрев ще остане в паметта на поколенията и като един от великолепните вокалисти на фолклорен ансамбъл „Подгорие“ и мъжката фолклорна група „Комитска песен“, спечелили на село Коларово през 60-80-те години на миналия век непреходна песенна слава.
Поклон пред паметта на Георги Митрев ...Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"