Избрани Новини
Майсторите на ножа и месните аламинути тръгват за световното в САЩ
24-07-2019, 09:52
Снимка:Manira - Strategic Marketing and PR
Автор:blagoevgradutre
Още по Темата:Експерт от БАБХ: Няма месо с африканска чума в търговската мрежа
БАБХ забрани продажбата на месо на фермерските пазари
Животновъдите с месодайни крави под селекционен контрол са подпомогнати с 550 000 лева
Състезанието "Майстор месар“ се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България
България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по транжиране в американския град Сакраменто, Калифорния. Стартира специален конкурс за селекция на най-добрите, който ще се проведе на 11-ти и 12-ти октомври 2019 г. в Сливен, под звучното име „Майстор месар“. Участниците ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяването на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо. За допълнителни точки ще трябва да демонстрират и уменията си в приготвянето на наденица, кюфтенца или кебапчета по тяхна рецепта, както и идея за атрактивен продукт от месо или кулинарен аламинут.
Състезанието „Майстор месар“ се организира от Асоциацията на месопреработвателите в България. То ще се проведе в рамките на традиционното Национално изложение по животновъдство, с партньор Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и ДФ „Земеделие“. Целта му е да популяризира вкусното българско месо и професиите „обезкоствач/транжор“ и „кулинар“. Събитието в „града на 100-те войводи“ ще поведе ценителите на традиционните качествени български продукти от месо към многобройните щандове на малки и средни месопреработвателни предприятия от цялата страна, демонстрации и дегустации. Шеф-готвач и ученици от професионалната гимназия по хотелиарство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев" – Сливен ще приготвят кулинарни заготовки от обезкостеното месо, а утвърдени майстори ще показват как се приготвя качествен суджук и луканка. Специално жури ще избере измежду всички предложения „Най-оригиналния и вкусен кулинарен продукт“.
Асоциацията на месопреработвателите в България е най-голямата браншова организация у нас, която обединява 60% от месодобивните и месопреработвателните предприятия в страната. Състезанието „Майстор месар“ е част от проект „Дни на българското месо“, с който асоциацията подкрепя инициативата на МЗХГ „Аз подкрепям българските производители, подкрепи ги и ти!“
Топ Новини