Избрани Новини

Незаконен алкохол откриха при проверка в Плевенско

160 литра наливен етилов алкохол, с характеристики на ракия, конфискуваха вчера при акция на полицията

160 литра наливен етилов алкохол, с характеристики на ракия, в еднакви по обем пластмасови туби конфискуваха вчера при акция на полицията.

На 23 юли 2019 година около 09.00 часа при извършването на  проверка по оперативна информация в частен имот в Кнежа е открита нередовната стока. В лятна кухня и спално помещение на къща, обитавани от 38-годишна, са установени 15 пластмасови туби от минерална вода, съдържащи общо 160 литра течност с мирис на спирт. За намерения на място алкохол не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

За извършената проверка в имота е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР като са уведомени служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване Дунавска" в ГДМРР при агенция "Митници" и дежурен прокурор от РП - Кнежа.

От служители на отдел "МРР Дунавска" при агенция "Митници" е съставен протокол за извършена проверка, с който е иззет алкохола. Взети са проби за лабораторен анализ.

Предстои да бъде образувано административно наказателно производство по случая. Работата продължават служители при агенция "Митници".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов