Стартира Мечият крос в Белица!

Националният крос по планинско бягане започва в 10.30 часа

Започвава националният крос по планинско бягане за Купата на кмета "Мечи крос Белица 2019".

Мотото е "Да спортуваме за здраве в EDEN - European Destinations of Excellence (Най-добри европейски дестинации) - Belitsa".

Днес от 10:30 ч. в Белица, разположен в полите на Рила планина, ще бъде даден стартът на четвъртото издание на Национален „Мечи крос - Белица 2019“ , организиран от Община Белица, Сдружение с нестопанска цел „Пловдив бяга“, Фондация „Четири лапи“ и читалище „Георги Тодоров 1885“.
Участниците ще се състезават на две дистанции - 4 км и 12.7 км със старт пред сградата на община Белица до Парка за танцуващи мечки.
Първата дистанция от 4 км е с по-малка денивелация и финишира в местността „Койчов мост ” в близост до началото на екопътека „Земен рай” .
Пълната дистанция от 12.7 км е за опитни бегачи и се изкачва към Парка за мечки. Тя е с финал в най-високата точка на единственото по рода си убежище за мечки у нас. По трасето са предвидени подкрепителни пунктове, а здравословното състояние на бегачите ще бъде следено от медицински лица.
Събитието има състезателен характер и в него ще участват мъже и жени. Голямата награда е Купата на кмета /жени и мъже/ и на късата дистанция /момче-момиче/. Община Белица  осигурява и медали за 1-во, 2-ро и 3-то място. Сдружението с нестопанска цел „Пловдив бяга“ и Фондация „Четири лапи“ са осигурили материални награди и безплатно посещение на Парка за мечки за всички участници в събитието.
Всичко това е напълно безплатно и дава възможност на всеки участник да стане част от едно голямо събитие. Награждаването ще започне в 13:00 часа на територията на Парка за мечки.
Организаторите очакват всички любители на спорта, природата, предизвикателствата и на Парка за мечки да се включат в събитието.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"