Завърши детският футболен турнир в Банско

Той бе за купата на Фондация "Българска памет"

90 деца от България и Северна Македония се впуснаха в надпреварата за купата на Фондация "Българска памет" в Банско. Приятелският футболен турнир е по инициатива и с финансиране на ФБП като част от дългогодишната стратегия и инвестиции на фондацията за сближаване на младежите от двете страни на границата.
Второто издание на турнира започна с бурни овации и много настроение и завърши с красиви голови попадения, спортсменско поведение и с впечатляващ финален мач.
Турнирът се проведе на 18 и 19 юли, като в него участват отбори от Якоруда, Доспат, Делчево, Рибново, Долно Дряново, Македонска Каменица и Белица. В последния мач от надпреварата един срещу друг се изправиха отборите на „Македонска Каменица 1“ и „Македонска Каменица 2“, като за купата на Фондацията се пребориха младите футболисти от „Македонска Каменица 1“, а на трето и четвърто място се класираха съответно отборите на „Долно Дряново“ и „Македония 4“.
Двудневният приятелският футболен турнир е поредна инициатива на Фондация "Българска памет" за трансгранично сътрудничество с Република Северна Македония. Сред последните проекти, организирани от фондацията и насочени към европейска интеграция и сближаване на хората от двете страни на границата, са посещението на Европейския парламент на младежи от С.Македония, семинарът по „Иновации, прогрес и дигитален свят“ за над 250 младежи от Струмица и Делчево, образователни екскурзии и семинари в София, съвместни празнични чествания и инвестиции в доизграждането на един от най-големите храмове в РС Македония, който ще бъде открит съвсем скоро с подкрепата на д-р Милен Врабевски.


Снимка на Деня

Щрихи от Плевен