Продължават културните вечери "Традиции и изкуство” в Банско

В петък ще се плетат шушони и ще се везе българска бродерия

Културните вечери „Традиции и изкуство” в Банско продължават на 19 юли /петък/ от 17:00ч. с демонстрации на „плетене на шушони” и „българска бродерия”. С много любов и умение Сашка Коюва ще разкрие тънкости в плетенето на шушони така, както са го правили нашите баби и прабаби.
Красотата на българската бродерия и сътвореното в красиви шевици ще бъде представено от Райна Везелова.
В събота – 20 юли, ще имате възможност да наблюдавате изключително атрактивния занаят „предене”. При желание ще можете да се включите, като ваши учители ще бъдат представителките от Клуба на пенсионера „Радон Тодев” и Дневния център за пълнолетни лица с увреждания - Банско. Демонстрацията, както обикновено, ще бъде съпроводена с фолклорни изпълнения. Този път гостуват танцьорите от състав „Росна китка” - с.Филипово.
Изложбата, която ще можете да посетите в дните от 19 до 23 юли включително, е под надслов ”Изкуство, събрало в себе си традиции и духовност” – бродерия и дърворезба от Ваня и Георги Янчовичини.
От понеделник до петък продължават организираните еднодневни инфотурове с микробус до археологически обекти, в Музейния комплекс, както и образователните интерактивни игри „Деца в музея”.
Любителите на фолклора могат да посетят уроците по тамбура и по народни танци, при предварително записване в читалище „Никола Вапцаров”.
Не са забравени и почитателите на седмото изкуство. Всеки четвъртък от 18:00 ч. в салона на Посетителски-информационен център - Банско се прожектират филми за града и неговата история.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"