Хотелиерите в Банско се регистрират в Единна система за туристическа информация

Системата е задължителна за всички общини и места за настаняване в цялата страна

Община Банско напомня на хотелиерите, извършващи търговска дейност на нейна територия, задължението им да се регистрират своевременно в Единна система за туристическа информация. На основание чл.116 от Закона за туризма и във връзка с разработената и внедрена от Министерството на туризма Единна система за туристическа информация /ЕСТИ/ до 30 септември 2019г. лицата, извършващи туристическа дейност трябва да се регистрират на https://esti.tourism.government.bg

Адресът е достъпен и чрез интернет страницата на Министерството на туризма :

http://www.tourism.government.bg/…/informaciya-otnosno-dost…

За улеснение на хотелиерския бранш, Министерството на туризма осигурява възможност за регистрация в тестова среда на ЕСТИ. Адресът на тестовата система е: https://estitest.tourism.government.bg . Подадените в тестова среда данни не ангажират по никакъв начин хотелиерите и администрацията – не се считат за валидни по отношение изпълнението на изискванията на Закона за туризма.

На сайта на Министерството на туризма, секция ЕСТИ (в дясно при зареждане на първоначалния екран) може да намерите цялата информация относно регистрацията, както и видео инструкции за работа в системата на ЕСТИ.

За повече информация може да отправите запитване на имейл: [email protected]; [email protected]; [email protected], както и на телефони: 02 9046 834 и 02 9046 799.

Системата е задължителна за всички общини и места за настаняване в цялата страна.

Считано от 01 октомври 2019г. всички хотелиери, включително и физическите лица, които извършват настаняване в стаи за гости и къщи за гости трябва да подават информация към ЕСТИ съгласно изискванията на чл.116, ал.5 от Закона за туризма. От Министерството на туризма се предвижда налагането на санкции на лицата, които не са се регистрирали в посочения срок.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"