Избрани Новини

Майсторски клас по пиано събра деца в Рила

Обучаваха се малки пианисти от Козлодуй, Враца и Банско

Майсторски клас по пиано с деца от Козлодуй, Враца и Банско проведе в град Рила преподавателката от Националната музикална академия Даниела Дикова, предаде БНТ. Заради изключителната акустика в киносалона на местното читалище, от концертната зала в музея „Земята и хората" в София бе пренесен роял, на който децата свириха произведенията на Моцарт и Бах. Даниела Дикова решава да пренесе роял в читалището в Рила, за да могат децата да усъвършенстват музикалните си умения.

Доц. д-р Даниела Дикова: Децата, които взимат майсторски клас при мен, да усетят нещо ново,  което не могат да имат в собствения си град Козлодуй, Варна, Банско.

Елица Стефанова от Враца е незрящо дете. Свири на пиано от петгодишна. За нея музиката е живот. Казва, че това е първият майсторски клас, в който участва: Преживяването беше не само майсторски клас професионален, а и запознанства с хора, които са заинтересовани, които са в същата област, която съм и аз.

Пианистката Даниела Дикова се надява да предизвика интереса на децата от планинското градче към класическата музика: И много ми се иска да се възстанови музикалната школа към читалището в Рила.

Роялът ще остане на сцената в читалището на Рила до месец септември, когато тук ще се проведе международния етнофестивал „Музика под Рилското небе".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов