Избрани Новини

12 години затвор за пиян шофьор, заради тежка катастрофа край Лясковец с четирима починали

Крими

13-07-2019, 12:20

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Арестуваха го в съдебната зала

Шофьор, карал пиян и причинил смъртта на четирима души при катастрофа край Лясковец, получи ефективна присъда. Съдия Христо Томов от Окръжния съд във Велико Търново отсъди за Бисер Арсов от горнооряховското село Върбица 12 г. затвор и постанови да бъде арестуван в съдебната зала. Промяната на мярката му за неотклонение в най-тежката стана заради опасността да избяга. По делото в защита на Арсов се яви адвокат Марин Марковски заедно с местния адвокат Милчо Ванев. Заради болнични на Марковски делото се отлага няколко пъти , а Арсов заяви, че ще говори само пред него. В петък той все пак каза,че съжалява за стореното , но бил изряден, защото имал застраховка гражданска отговорност. Наказанието ще бъде оспорвано от всички страни по казуса. Прокурорът Цани Попов иска 14 г. затвор, адвокатите на близките настояват за 20 години, а представителят на гаранционния фонд - за 16 г. решетки. Така това скандално дело ще се гледа и от Апелативния съд.

34-годишният Бисер Арсов от Върбица бе даден на съд за три убийства на пътя и двама тежко ранени при кървава драма между Лясковец и Долна Оряховица . Катастрофата стана на 26 ноември 2016 г. Той е карал лек автомобил „Форд Мондео“ пиян с 1,28 промила алкохол в кръвта и със скорост от 110,7 km/h, при ограничение до 90 km/h. Бисер ударил лек автомобил „ВАЗ 2121“ и причинил смъртта на намиращите се на пътното платно зад колата трима мъже и ранил още двама. За да избегне пътни проверки, пияният Бисер, който бил на купон в Петко Каравелово ,търсел обходен път да се прибере във Върбица. В същото време лекият автомобил „ВАЗ 2121” бил спрял на п ътя ,и от него били излезли четиримата пътници,за да помогнат на авариралата кола на свой приятел и да организират извличането на „Опел Корса”.

Опелът малко по-рано бил закъсал и се намирал върху банкета и канавката. Когато приближил автомобилите, Арсов не реагирал адекватно и ударил  колите челно. Самият Арсов бе ранен в катастрофата и заради това, вместо арест, му бе наложена мярка парична гаранция от 2000 лева. След това мъжът обаче избяга в Холандия въпреки забраната да напуска страната, и бе обявен за международно издирване.

В последствие Арсов бе предаден на полицията лично от един от най-известните адвокати у нас Марин Марковски. В зловещата катастрофа издъхнаха 37-годишният Марио Начев , 50-годишният Николай Паралесов от Долна Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица. 55-годишният Данчо Каменаров оцеля по чудо.Той обаче почина преди половин година.

По време на съдебния процес близките на загиналите не предявиха парични искове срещу Арсов и се довериха на гаранционния фонд, който ще търси пари от него.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов