Избрани Новини

Сандански е с една от най-модерните лекоатлетически писти

Лекоатлетическото трасе дава възможност да се практикуват нови спортове

Град Сандански вече има една от най-модерните лекоатлетически писти за тренировка.
С ремонта, който бе извършен в рамките на етап 2 за модернизация на градския стадион,  Сандански вече  има една от най-съвременните лекоатлетически писти в България, готова да приема местни и чуждестранни лекоатлети за подготовка и за тренировъчни лагери.
Новата настилка, изградена напълно по всички изисквания на  Международната асоциация на лекоатлетическите федерации /IAAF/, е със специален тип спрей покритие и вградени отводнители, което я превръща в истинско модерно спортно съоръжение.
Спортовете, които новото лекоатлетическо трасе дава възможност да се практикуват, са новост за Сандански: хвърляне на чук, мятане на диск, дълъг и троен скок, тласкане на гюле, овчарски скок, бягане с препятствия, хвърляне на копие, бягане и пр.
С новата лекоатлетическа писта ще се повиши и обогати нивото на развитието на спорта в Община Сандански, която вече има утвърдено име в областта на плувните спортове. Модерната и съвременна лекоатлетическа писта и предстоящото завършване на новата спортна зала ще даде сериозен тласък и нова ниша за спорта в Сандански.
"Рестартираме спорта, защото нашият град е сред най-предпочитаните за провеждане на лагери на спортисти от България и чужбина. Вече може да се гордеем, че имам възможност да бъдем домакини и на всички лекоатлетически дисциплини. Нека я пазим, тя е безплатна за всички нас, мотивира ни да спортуваме и да възпитаваме децата си в любов към спорта", информират от Общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов