Избрани Новини

Мълния запали покрив на къща в Покровник

Ел.табло се подпали в цех на Цигарената в Благоевград

Ето каква бе оперативната обстановка през почивните дни в района на действие на РДПБЗН-Благоевград:

За периода от 08:00 часа на 4.07. до 08:00 часа на 8.07. в звената  за ПБЗН при РДПБЗН-Благоевград са регистрирани 35 сигнала за произшествия. Ликвидирани са 11 пожара. С преки материални щети са 5 пожара. Извършени са 20 аварийно-спасителни дейности. Лъжливите  повиквания са 4. При пожарите няма пострадали граждани.

Пожари с материални щети:

- На 4.07. около 22:20 ч. е получен сигнал за пожар в покрив на къща, запален от мълния в с.Покровник. Погасен е от два екипа на РСПБЗН-Благоевград. Изгорял е покривът и част от гредорередът под него.

- Около 02:25 ч. на 5.07. е получен сигнал за дим в цех на цигарената фабрика в Благоевград. Погасен е от екип на РСПБЗН-Благоевград. Изгоряло е ел.табло. Причината е техническа неизправност.

- Около 16:10 ч. на 5.07. е съобщено за пожар в мазе на ул.„Ванюша Валчук“. Погасен е от два екипа на РСПБЗН-Благоевград. Опушени са около 50 кв.м стени, унищожени са 13 бидони.

- Вчера около 9:05 ч. е съобщено за пожар в с.Падеш на лек автомобил „Опел Астра“. Погасен е от екип на РСПБЗН-Благоевград. Причината е техническа неизправност.

- Около 14:05 ч. вчера е получен сигнал за пожар в къща в с.Кочан. Погасен е от екип на РСПБЗН-Гоце Делчев. Причината е късо съединение на техническо съоръжение „соларна система“. Унищожени са около 5 кв.м покривна конструкция, 3 соларни панели, около 20 кв.м таван от гипсокартон, ел. кабел.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов