Избрани Новини

500 деца щe мерят сили в Държавно лично отборно първенство по плуване

Турнирът ще се проведе от 5 до 7 юли в Благоевград

Близо 500 плувци от клубове от цяла България ще вземат участие в Държавно лично отборно първенство по плуване „Деца“ в Благоевград. Турнирът ще се проведе от 5 до 7 юли в закрития плувен басейн на СК „Пирин“ – Благоевград. В него ще вземат участие плувни надежди, родени 2007 и 2008 г. Официалното начало ще бъде поставено в 17.00 часа днес.
Турнирът е част от вътрешния календар на Българската федерация по плувни спортове, а съорганизатори на събитието са Община Благоевград, Спортен комплекс „Пирин“.
Държавното лично отборно първенство за деца е едно от състезанията от висок ранг, които се провеждат в Благоевград. През март тази година Благоевград бе домакин и на Международния турнир по плуване „Пирин-Благоевград“, в който участие взеха 660 деца от страната и чужбина.
Плувният басейн, в който се провеждат състезанията, се намира в Спортен комплекс „Пирин“ . Той бе открит в края на 2015 година в резултат на целенасочената политика, водена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за подкрепа и развитие на спорта в града. Съоръжението отговаря на всички изисквания за провеждане на национални и международни турнири. Басейнът е с размери 50X25.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)