Избрани Новини

Нов Обреден комплекс беше открит в Петрич

За област Благоевград обектът в Петрич е единствен

Нов Обреден комплекс беше открит в Петрич.

Новият Обреден комплекс на Петрич разполага с основна зала за поклонение, хладилна камера, две зали за раздаване на ритуална храна, административна част, санитарни възли. Първото решение за неговото построяване е взето през далечната 1988 г. от тогавашния градски съвет, а година по-късно са приети и план-проектите за обекта. През 2013 г. Общински съвет - Петрич взима решение, с което дава съгласие за построяването на Обреден комплекс. Четири години по-късно се гласуват и първите средства от общинския бюджет по предложение на кмета Димитър Бръчков. На 08.01.2018 г. беше направена първата копка на обекта.

Водосвет за откриването на Обредния комплекс отслужи архиерейският наместник отец Павел Милушев. Присъстваха кметът Димитър Бръчков, народният представител Георги Динев, председателят на ОбС-Петрич Георги Тренчев, управителят на ОФ „Обредна дейност“ ЕООД Мария Кусимитрева, председателят на Сдружението на общинските обредни домове в България Лиляна Петрова, съветници и граждани.

Кметът Димитър Бръчков посочи, че изграденият обект ще бъде в полза на петричани при организирането на тъжните ритуали, а паркингът ще улеснява достъпа като цяло и до Гробищния парк - Петрич, ще гарантира  безопасността на движението в района. Кметът връчи на управителя на фирмата „Обредна дейност“ EООД и решението за въвеждане в експлоатация на новия Обреден комплекс и подчерта, че обектът е изграден изцяло със собствени средства на Община Петрич. Кметът и Мария Кусимитрева благодариха за подкрепата на съветниците и на обществеността за реализирането на проекта. Управителят на ОФ „Обредна дейност“ подчерта в изказването си, че най-близкият до Петрич новопостроен подобен обект е в Перник, реализиран преди три години, а за област Благоевград обектът в Петрич е единствен.Топ Новини

Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май