Избрани Новини

Андрей Новаков ще е българският представител в Транспортната комисия на новия Европарламент

Делегацията ГЕРБ/ЕНП е съставена от опитни представители в ЕП

В транспортната комисия на новия Европейски парламент ще има български представител и това ще бъде евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков. Това заяви евродепутатът Евил Радев пред БНР.
„Пакетът „Мобилност“ ще започне да се гледа най-вероятно от самото начало на стартирането на новия ЕП и това е непосредствена опасност за интересите на българските транспортни дружества и българския транспортен бизнес. Видяхме какво се случи в предходния мандат – горе-долу две години се борихме по пакета, загубихме позиция в последните дни, за съжаление, с неявяването на няколко български евродепутата", обясни Радев.
За да има силна позиция в България в ЕП, е нужно пълно обединение на усилията на всички 17 представители на страната ни, допълни евродепутатът. „Винаги, обаче, когато позицията ни не е единна, това се използва от нашите опоненти и много по-трудно постигаме целите си, така че първо и най-важно е българската делегация наистина да бъде водена от интереса на България, а не от тясно партийните интереси", каза Радев.
Заради новия състав на Европарламента ще са необходими много по-големи дипломатически усилия, за да бъдат защитени целите на страната ни, допълни Радев.
"Делегацията ГЕРБ/ЕНП е съставена от опитни представители в Европейския парламент. Много добре знаем процесите и правилата на водене на тези преговори. Има много важни теми за България като "Шенген", падане на мониторинга, договаряне на повече средства за кохезионна политика". Всички тези теми сме ги отработили. Знаем какви са подводните капани и смятам, че достойно можем да защитим интереса на България по всички тези важни теми. Наистина ще са нужни много по-големи усилия, защото вече мнозинството в ЕП няма да е между две големи политически сили, а между 3-4, така че ще е много по-трудно намирането на консенсус, но трябва да работим по-упорито", категоричен беше той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)