Избрани Новини

Символичен протест край Владая ще блокира Е79 на няколко пъти за по 3-4 минути

Протестират хората от селата Владая, Драгичево, Мърчаево, Рударци и Кладница

Протест край Владая, който ще блокира Е79, ще проведат хората от с.Владая, с.Драгичево, с.Мърчаево, с.Рударци, с.Кладница днес от 17 ч. при гара Владая. Отпада организираният транспорт от Благоевград, който бе и за протестиращите от Дупница, както и този за Кюстендил и Радомир, a блокадата на пътя няма да е постоянна, както бе заявено предварително, а ще се проведе символична на няколко пъти за по 3-4 минути, за да могат да бъдат пропускани автомобилите.

Причината протестът да се проведе в „по-мек“ вариант, е постигнатата договорка между протестиращите и АПИ относно реверсивното движение. Поетите ангажименти от Пътната агенция са следните – реверсивното движение остава само в най-натоварените дни – понеделник, вторник, петък и неделя. Но най-важният ангажимент, който се очаква да бъде изпълнен от АПИ, е изграждане на автоматизирана електронна система за реверсивна организация на движението чрез светофари да края на октомври месец 2019-та година, както и решаването на проблемите по некачественото изпълнение на ремонта на пътя край Владая и довършване на отводителните системи на трасето.

"Причината въпреки договорките с АПИ все пак да се състои, е че досега много пъти сме били лъгани и са ни давани крайни дати и срокове, които не са били спазени. С тази протестна демонстрация искаме да препотвърдим решимостта си, че ако и този път бъдем излъгани, ще преминем към по-мащабни протестни действия, а също така и другият проблем, който е с изхода на жителите на с.Драгичево, посока София, също не беше решен", заявяват протестиращите.

Протестът е с две категорични искания:
1. Изграждане на постоянна система за реверсивна организация на движението, което вече е обещано от страна на АПИ, но се очаква да изпълнят ангажимента си в срок;
2. Намиране на вариант за решаване на проблемът с изхода на жителите на с.Драгичево в посока София.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)