В Разлог се събраха "На армане с тъпане"

Участници от 26 групи от цялата страна се надиграваха на фестивала

Участници от 26 групи от цялата страна се надиграваха на фестивала на традиционните хорá „На армане с тъпане“ днес в Разлог. Фолклорният форум се организира за осма поредна от Община Разлог и НЧ „15.09.1903-1909“. Директор на фестивала е доц.Георги Гаров.
Инж.Красимир Герчев, кмет на Община Разлог, поздрави участниците и публиката и изрази своята радост от това, че с всяка изминала година фестивалът се разраства, а това е знак, че фолклорът е в сърцата и душите на хората.
Инж. Герчев връчи подаръци на ръководителите на всички групи, които участват в мероприятието. За първи път в историята на фестивала присъстваха любители на българския фолклор от Япония и Холандия. Гостите от Япония поздравиха участници и публика с песни на български и японски език.
Официални гости на събитието бяха проф. д-р на науките Албена Георгиева, проф.Николай Цветков, д-р Петьо Кръстев.
Идеята на фестивала е да се съберат на едно място хора, които да се потопят в атмосферата на мегданското веселие от миналото. Всички хорá и танци бяха под съпровода на оркестър „Роял бенд“ с ръководител Стефан Йорданов и солист Лилия Семкова и зурнаджийска група „Бамето“.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"