Избрани Новини

"Пирин" взе победа във втората си контрола

Орлетата победиха с 2:0 сборния отбор на професионални състезатели без договор

ОФК Пирин постигна първа победа в контролните срещи. Орлетата победиха с 2:0 сборния отбор на професионални състезатели без договор на базата в село Падеш. Благоевградчани успяха да отбележат по едно попадение през двете полувремена, дело на Благов и Георгиев от дузпа.
През първата чат зелените излязоха с абсолютно същия състав от предишния мач с Кариана Ерден. Орлетата владееха инициативата, като само веднъж допуснаха колебание в отбрана след индивидуална грешка при изнасянето, но тя бе поправена бързо. Пиринци стигнаха до няколко опасни удара от средно разстояние, дело на Адемов, Салгадо и Михайлов.
В 34-та минута Димитър Благов бе точен, след като засече остро центриране от дясно на атаката и изведе Пирин напред. Няколко минути по-късно Михайлов стреля в горната греда от близка дистанция.
През втората част отново бе направена пълна смяна на стартовия състав, като единствен Пушкаров остана на терена. Пиринци продължиха да владеят играта, докато противникът епизодично стигаше до някое статично положение.
Хубави възможности за гол се откриха пред Янев, Любомиров и Петров, като последният изработи дузпа, която бе реализирана от Никола Георгиев в 68-та минута.
В края на мача от сборния отбор на професионалистите бе изгонен и състезател, който нагруби главният рефер Йото Гарабедов.
Утре следобед орлетата се качват на лагер в село Баня. По време на престоя там ще се проведе следващата контрола, като в сряда момчетата на Иво Тренчев ще слязат до Благоевград за мач с Локомотив София. Очаква се пиринци да заминат за подбалканското селце с група от 20 състезатели, като в момента текат преговори с няколко нови попълнения, а се очакват и играчи за пробен период.
Състав на Пирин днес: Ганев, Митрев, Адемов, Бастунов, Пушкаров, Р.Иванов, Е. Петров, Салгадо, Цолев, Благов и Михайлов.
След почивката в игра още влязоха: Ангелски, Пангев, Мутавджийски, Митев, Грачев, Георгиев, Гроздин, Любомиров, Пабло, Ангелов, Ергин и И.Иванов.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)