Избрани Новини

Стартира проект "Спорт срещу агресията и зависимостите”

Спорт

27-06-2019, 12:36

Снимка:

Сдружение "Младежки инициативи”

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Ще се реализира в Благоевград и Симитли

Сдружение „Младежки инициативи” стартира работата по проект „Спорт срещу агресията и зависимостите”, финансиран от Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2019 година на Министерството на младежта и спорта. 

В Благоевград бяха представени дейностите, които ще се реализират по проекта, целите на програмата и очакваното въздействие. Акцент в проекта е значението на спорта за развитие на личността и стремеж към здравословен и обществено полезен начин на живот. Чрез заложените в проекта дейности ще се стимулира мотивацията на младите хора в свободното си време да спортуват, като това ще подпомогне активния им начин на живот, който ще ги предпази от различните зависимости, да избягват агресивното поведение, ще подпомогне младежите да се научат на самодисциплина и контрол.
Проектът е с продължителност от пет месеца, като ще се реализира в Благоевград и Симитли. Предстои да бъдат организирани футболен турнир, спортен празник с много игри, седмичен спортен камп, в който участниците освен че ще спортуват активно, ще дискутират по проблемите с агресията, негативните тенденции по отношение на рисковото поведение на младите хора, опасностите от разпространението на наркотични вещества сред подрастващите и другите форми на зависимости.
И тази година ще се провежда безплатно обучение по тенис на корт, като групите са за възраст 15-19 години и 20-25 години. Заниманията ще се провеждат от лицензиран треньор по тенис в Благоевград и Симитли.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов