Избрани Новини

"Черното пиле" и Мариус Куркински ще омайват днес разложани

Продължават Театралните празници “Звездите на театъра“

За седма поредна година Театралните празници “Звездите на театъра“ радват жителите и гостите на красивия планински град Разлог.
Организатори на събитието са Община Разлог и „Нона Попарт", а постановките се играят на голямата сцена в НЧ „15.09.1903-1909“ от 20.00 ч.

ПРОГРАМА:

26 юни

Продуцентска компания “Ажур Пико”
„Черното пиле” по Н. Хайтов
Моноспектакъл на Мариус Куркински
Черното пиле“ обединява три великолепни разказа на Хайтов - „Мерак“, „Пазачът на овесената нива“ и едноименния „Черното пиле“. Изключително въздействащ и близък до сърцето, спектакълът е изпипан до последния детайл. Невероятният актьор продължава да изследва психологията на българина – с неговата виталност и желание да вниква в нещата, да се развива, да се преборва. Усещат се и огромното уважение на Мариус Куркински към автора, и силната му любов и симпатия към пъстрата душевност на българина. Представлението се радва на нестихващ интерес и се играе пред препълнени салони както в България, така и в чужбина.

27 юни

Сатиричен театър “Алеко Константинов”
ДТ “ К. Величков” - Пазарджик
“Прощална вечеря” - комедия от Александър дьо Ла Пателиер и Матийо Делапорт
Постановка Здравко Митков
Участват – Михаил Билалов, Николай Урумов, Ани Вълчанова
Пиесата има номинация за най-добра комедия на най-престижните френски театрални награди "Молиер".
„Прощална вечеря” е прекрасна комедия, която не просто разсмива, но и над която зрителят ще може да разсъждава дълго, дълго след това. Пиеса за старите приятелства, които неусетно са помръкнали във въртележката от ежедневни работно-семейни-обществени задължения, от липсата на време да се погледнем, да се почувстваме внимателно един друг, от рутината, превръщаща приятелските срещи в повърхностно общуване. „Прощална вечеря“ помага на човека да си върне усещането за непосредственост, празничност, способността да обича, подкрепя и прощава.
Сюжетът на комедията разказва за семейната двойка Пиер и Клотилд, които, опиянени от идеята да разчистят дневния си ред, решават да организират прощална вечеря. Това е най-добрата форма на „развод с приятели – призраци”.

28 юни

Народен театър “ Иван Вазов”
“Когато гръм удари” от П. К. Яворов
Режисьор - Бина Харалампиева
Участват: Иван Юруков, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Радина Боршош, Атанас Петков, Богдан Бухалов, Неделин Найденов
Шедьовърът на Яворов, пиеса, вплела в себе си трагичната му любов. Пиеса-тайна, към която винаги ще се връщаме. Бляскав спектакъл с изключителни актьорски постижения.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)