Сериозни щети по реколтата и пътищата в Сатовчанско след пороя

Една от лентите по пътя за пет населени места е разрушена

Проливни дъждове, придружени с градушка, са нанесли сериозни щети на земеделската реколта и пътищата в община Сатовча, предаде БНР. Една от лентите по пътя за пет населени места е разрушена. За ситуацията е сезирано областното поделение на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Продължителна градушка е унищожила тютюнева реколта и друга земеделска продукция в много населени места. Най-сериозни са пораженията върху третокласната пътна мрежа в общината, каза за „Хоризонт“ кметът Арбен Мименов:

„Пътищата бяха почти затворени в много участъци. Имаше закъсали автомобили на много места по пътя заради свличане на земни маси, които се бяха явили в следствие на пороя върху асфалта“.

Спешно са сформирани екипи на общината, като е мобилизирана и тежка техника за почистване и укрепване. Най-тежко е пострадал пътят към пет населени места, който е бил напълно затворен през нощта:

„Повече от половината на пътното платно го няма. Самият асфалт има ями от около метър - метър и половина. Това е единствената отсечка, която свързва Боголин, Вълкосел, Годешево, Слащен, Туховища“.

Засега кметът Арбен Мименов не е обявил бедствена ситуация, като очаква спешна намеса на АПИ.

„Днес ще пристигнат инженери от Пътната агенция да направят протоколи и, разбира се, да възложат на поддържащата фирма спешни мерки за отстраняване на засегнатите участъци“.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен