Избрани Новини

Представители на ГЕРБ-Кюстендил бяха на откриването на Празника на черешата

По време на празника се представят перспективни сортове череши за страната и района

За 12-та поредна година Кюстендил отбеляза Празника на черешата. Официалното откриване на колоритния празник се състоя на централния площад „Велбъжд“ и събра на едно място хиляди жители и гости на града.
Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев и общинският председател на местния парламент Михаела Крумова бяха сред официалните гости на откриването. Събитието уважиха също кметът Петър Паунов, народният представител Кирил Калфин, Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит, Адрианополски епископ Евлогий - игумен на Рилската света обител, зам.министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева, духовни лица, общински съветници и много други.
По традиция по време на празника се представят перспективни сортове череши за страната и района. Организаторите провеждат конкурс за най-едра череша, най-атрактивно аранжиран черешов щанд и оригинално пано. Десетки производители, занаятчии, търговци и любители от региона вземат участие и представят своята продукция по време на Празника на черешата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов