Избрани Новини

Крадци на накити от чужд имот в Дивотино са предадени на съд

Тримата обвиняеми са от София и били стари познати

Районна прокуратура - Кюстендил е внесла за разглеждане в Районен съд - Перник обвинителен акт срещу И.Г., Б.П. и С.Б. за извършена от тях кражба от чужд имот.

Тримата обвиняеми са от София и били стари познати.

Вечерта на 3.03.2019 г. те предварително се снабдили с ръкавици, фенери и отвертка и се срещнали в с.Мало Бучино, община Перник. Оттам с моторно превозно средство отпътували за с.Дивотино с намерение да извършат кражба. След като паркирали автомобила на черен път, продължили пеша и впоследствие се качили на възвишение, за да огледат набелязания от тях имот.

Тримата разпределили помежду си ролите за участие в кражбата, като С.Б. останал да наблюдава за преминаващи лица и автомобили, а другите двама обвиняеми – И.Г. и Б.П., се насочили към къщата. Първоначално влезли в двора й през метална порта, а през прозореца на първия етаж в дома. Намерили малка метална каса, като с помощта на отвертка взломили клавиатурата на заключващия механизъм и взели намиращите се вътре златни и сребърни накити. Общата им стойност възлиза на 1188 лева.

В резултат на проведеното разследване тримата били задържани и понастоящем са с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Материалите по досъдебното производство са били изпратени в Районна прокуратура -  Кюстендил, тъй като пострадалата е магистрат от района на Перник.

Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов