Избрани Новини

Мариана Бонева с награда от театралния фестивал "Театър, обичам те" в Хасково

Благоевград Лайф

18-06-2019, 11:46

Снимка:

ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Отлага се тазвечерното представление на "Портретът на Дориан Грей”

Спектакълът "Портретът на Дориан Грей” на бис в НДК

Тя е за ролята ѝ на Сибил Вейн в "Портретът на Дориан Грей"

Няколко дни след участието си в театралния фестивал  "Театър, обичам те" в Хасково, Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград е сред първите в историята наградени на хасковския фестивал.  
Жури в състав актрисата Силвия Предова, Петранка Кузманова и Первин Мустафа, представители на фирмите-партньори на фестивала и Катерина Грозева, която е сред най-големите почитатели на театъра в Хасково, избраха Мариана Бонева за носител на Голямата награда за поддържаща женска роля за ролята ѝ на Сибил Вейн в "Портретът на Дориан Грей" по Оскар Уайлд, режисьор Стайко Мурджев.
Вълнуващата среща с хасковската публика бе в събота /15 юни/ на сцената на ДКТ „Иван Димов”, а след представлението екипът дълго приемаше поздравления от зрители, които търпеливо изчакаха да получат автограф и снимки с актьорите.   
Театралният фестивал "Театър, обичам те" - Хасково 2019 се проведе от 10 до 16 юни, като представи в програмата си изявени български актьори и театрални постановки. Открита сцена събра любителите на музиката, а за децата бяха предвидени представления през цялата седмица с уличен театър. Експозиция на театрални костюми и изложба „Шекспиров плакат“ допълниха програмата на фестивала.    
Спектакълът „Портретът на Дориан Грей” се реализира с подкрепата на Община Благоевград  и Община Гоце Делчев.
Честито!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов