Въвеждат временна организация на движението в Благоевград

Тя е за концертите на БГ Радио и фестивала "Франкофоли“

Временна организация на движението ще бъде въведена в Благоевград на 14 и 15 юни, когато се провеждат двата големи концерта на БГ Радио в Благоевград. Мерките ще бъдат в сила и на 21 и 22 юни, по време на фестивала “Francofolies. Благоевград“ “. Целта е да бъде осигурено безпроблемно  движение на МПС в Областния център.
Движението за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт ще бъде  спряно в двете посоки по улица „Александър Стамболийски“, в участъка от кръстовището с булевард „Свети Димитър Солунски“ до кръговото кръстовище с улица „14 полк“ за периода от 10.00 часа на 14.06. до 06:00 часа на 16.06.. Определен е обходен маршрут, като движението ще се извършва по бул.„Васил Левски“ и ул.„Джеймс Баучер“.
Движението ще бъде спряно за всички моторни превозни средства и масовия градски транспорт по западната пътна лента на улица „14 полк“,  в посока от кръговото кръстовище с улица „Александър Стамболийски“, до кръговото кръстовище с улица „Свобода“  за периода  от 08:00 часа на 21.06. до 06:00 часа на 23.06.
Движението ще се осъществява по улица „Полковник Дрангов“, като движението се контролира от ОД на МВР-Благоевград.
Автомобили ще могат да бъдат паркирани по ул.„Александър Стамболийски“ след кръстовището с кръговото движение, като входът ще бъде от страната на бул.„Джеймс Баучер“. При необходимост ще може да се паркира и по дясната лента за движение по „14 полк“, в посока ЗМК, както и на паркинги в близост до парк „Македония“.
Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"