Избрани Новини

Децата на Сандански посрещнаха ваканцията с игри и настроение /снимки/

Започва "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

С невероятен заряд и емоция около 100 ученици от 5 училища в град Сандански посрещнаха старта на кампанията „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“. Организатори на проявата са Община Сандански и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Съорганизатори на събитието, което препълни пл.„България“ с деца, са Българският червен кръст, Районното управление на полицията - Сандански и Районната служба по пожарна безопасност и защита на населението.
Проявата, насочена към безопасността на децата през летния период, започна с демонстрация как да се движим, ако сме велосипедисти и как се оказва първа помощ на давещ се, като демонстрацията бе направена лично от световния шампион по водно спасяване Валентин Митрев. Първа помощ на пострадал демонстрираха и отряда от Планинската контролно-спасителна служба, които 24 часа в денонощието помагат на хора, изпаднали в беда в планината.
Отборите от ученици показаха  умения за обездвижване на крайник, като в състезанието победител стана отборът на III ОУ „Христо Ботев“, второто място си спечелиха IV ОУ „Св.Св. Козма и Дамян“, трето място заеха учениците от Спортното училище, а четвърто и пето cъответно I ОУ „Св. Климент Охридски“ и II ОУ „Христо Смирненски“. Всички те получиха грамоти и топки, осигурени от община Сандански.
С ентусиазъм петокласниците взеха участие и в организираната викторина, на която също бяха раздадени много награди.
Кампанията, която се превърна в истински празник, завърши с възможността, която осигури полицията и пожарната децата да се докоснат до техните автомобилите и да ги разгледат, което бе интересно за всички тях.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов