Избрани Новини

Наркопласьор ще лежи в затвора

Н.Т. вече е осъждан за държане на наркотици и кражба

Районна прокуратура - Кюстендил е постигнала ефективна присъда по водено досъдебно производство срещу Н.Т. за престъпление по чл. 354а, ал.3, пр.2 т.1 от НК.

На 20.09.2017 г. служители на РУ на МВР в Кюстендил получили оперативна информация, че Н.Т. държи в обитаваното от него жилище в града наркотични вещества, които планира да продаде. Веднага били предприети неотложни действия по разследване – претърсване и изземване в имота. На четири места в него – в къща, двор, гараж и стопански постройки, била открита суха растителна маса.

В хода на разследването по делото била извършена физикохимична експертиза, която установила, че въпросното вещество по морфологични белези и химичен състав представлява коноп (марихуана), със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол. Стойността на държаното от Н.Т. високорисково наркотично вещество - 61,031 грама коноп (марихуана), възлиза на 366.19 лева.

Съдът е наложил на подсъдимия Т. наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на две хиляди лева. Присъдата подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд - Кюстендил.

Н.Т. е осъждан за държане на наркотици и кражба.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов