Избрани Новини

Стартира Международен 3D арт фестивал в Благоевград

Изображенията изглеждат триизмерни

Стартира десетдневният Международния 3D арт фестивал в Благоевград.  Утвърдени творци вече започнаха работа по изрисуване на картините върху стената на казармата по ул. „14 полк“. За тях се използва специална фасадна боя, а самите изображения са тематично свързани с историята на града. Проектът се финансира по Фонд „Култура“ към Община Благоевград.

3D уличното изкуство, познато още като паважно, теренно, анаморфично, е художествен стил, създаващ оптична илюзия, която се получава от наблюдението от една единствена гледна точка.

Използвайки анаморфозата, художниците създават изображения, които изглеждат триизмерни, а получените произведения на изкуството дотолкова създават илюзия за реалност, че застанал човек до тях изглежда наистина погълнат от изображението.

 3D изкуството е мощна платформа за достигане на обществено любопитство и интерес, буди нови различни емоции, отваря духа и обединява хората в името на нещо ново, като създава свят, в който главната идея е не само изкуството да присъства в живота на хората, но и да ги провокира да станат участници в самото изкуство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)