Избрани Новини

Митинг в защита на осъдените полицаи по случая Чората ще се състои в София

Той се организира от инициативен комитет "Полицаите не са убийци“, с подкрепата на СО в МВР

Митинг в защита на осъдените полицаи по случая Чората ще се състои в София днес от 11 часа. Синдикатите в полицията излязоха със следната позиция и покана:

"Управителните съвети на СФСМВР, НСГА, ССМВР, САСМВР, НПС, с недоумение и тревога се запознаха с поредната присъда по делото за смъртта на Ангел Димитров  Чората.

Посочените по-горе синдикални организации в МВР са ангажирани по обясними причини с този случай от самото си учредяване. На организирания от Федерацията през септември 2009 година в София митинг под надслов “Българските полицаи не са убийци”, а и многократно пред медиите ясно сме заявявали, че не можем да приемем за доказан факт това, че петима полицейски служители, избрани практически на случаен принцип и изпратени с ясна задача да задържат лице, са пристъпили към изпълнение на задълженията си и са действали по време на това изпълнение с намерението да отнемат живота му.

Поредната присъда по това дело не е в състояние да промени по никакъв начин позицията ни.

Както ни повеляват дългът и честта на служители в МВР, ние продължаваме да вярваме в българското правосъдие. Тази вяра ни дава основание да настояваме и да се надяваме делото да бъде преразгледано и поддържа убеждението ни, че справедливостта ще възтържествува.

Да, към нас могат да бъдат отправяни упреци, много от които – основателни.

Но българските полицаи не са убийци.

Убедени сме, че това е ясно на нашите сънародници и се надяваме на тяхната подкрепа.

Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да подкрепят митинг за справедливост под надслов „Полицаите не са убийци“, който ще се проведе на 9 юни от 11.00 ч., на площад „Света Неделя“ -София.

Митингът се организира от инициативен комитет „Полицаите не са убийци“, с подкрепата на СО в МВР."



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)