Канадската джаз група "Kutsi Merki" с концерт в Кюстендил

Музикалното събитие е от 19.30 ч.

Днес от 19.30 ч. група „Kutsi Merki”, Канада ще изнесат джаз концерт в Кюстендил.Сцената ще бъде в пространството при НЧ ”Братство 1869”. В концерта ще се включи ТФ ”Партньори- Кюстендил”. Организатор е Община Кюстендил. Вход свободен.
Куци Мерки се изявява както чрез традиционните български стандарти, така и с оригинални композиции, импровизирайки върху основата на звуци от Източна Европа с елементи на северноамериканския джаз. Тромбонистът и лидер на групата Етиен Лебел изразява своята новаторска артистична индивидуалност в различни музикални проекти. Като музикален пионер той основава „Куци Мерки“ след пътуването си до Варна, България през 2014 г. Първият, който се присъединява към него, е Матю Ланглоа. Той изучава класически и джаз саксофон, чрез които развива страст към другите култури, водеща го да изследва фламенкото и българската музика. На китарата Джеф Мозли не оставя никого безразличен с енергичното си и умело джаз изпълнение.
Музиката на „Куци Мерки“ произвежда хармония с плашеща интензивност и звучи различно от всичко, което някога сте срещали.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"