Избрани Новини

Съдят крадец на пари от кутия за дарения в Кавракирово

Откраднал ги от фургон, приспособен за извършване на религиозни дейности на Евангелската църква

Районна прокуратура - Петрич е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Р.О. за извършена от него кражба на чужди вещи – престъпление по чл. 195, ал.1, т. 4 НК, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

Обвиняемият О. живее в с.Кавракирово, община Петрич. В съседство с дома му на ул.„Пейо Яворов“ се намира фургон, приспособен като помещение за извършване на религиозни дейности на Евангелската църква. Мъжът многократно минавал покрай него и знаел, че вътре имало метална кутия, в която се събирали дарения. За фургона отговарял дякон в Евангелската църква в гр.Сандански.

На 7.03.2019 г. Р.О. решил да проникне във фургона и да извърши кражба на пари. За целта изчакал да се стъмни и огледал обекта. Установил, че бил заключен с два катинара. Обвиняемият се снабдил от свой роднина с ножица за рязане на метал, с която вечерта прерязал катинарите. Влязъл в помещението и взел металната кутия за дарения. Занесъл кутията в необитаема къща в центъра на Кавракирово. Там отворил кутията и преброил парите, чиято обща сума – банкноти и монети, била 700 лева. Р.О. ги прибрал и изхвърлил кутията в комина на изоставената сграда.

На следващия ден жители на селото видели, че катинарите на вратата на фургона били срязани и се обадили по телефона на дякона на църквата, който веднага пристигнал на място. Била установена кражба на кутията с даренията и информиран кмета на Кавракирово за извършеното престъпление. Той от своя страна сигнализирал служителите на РУ на МВР в Петрич.

Междувременно през следващите дни обвиняемият изхарчил всички откраднати пари.

В хода на разследването бил установен извършителят на престъплението. Р.О. направил пълни самопризнания и отвел полицаите в изоставената постройка, като им показал изхвърлената кутия, в която се събирали даренията.

Предстои делото да продължи в съда.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов