Избрани Новини

Второ място за търновските огнеборци в Републиканския преглед по пожароприложен спорт

Животът

02-06-2019, 11:42

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призът е в дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа"

XLVII Републикански преглед по пожароприложен спорт се проведе в Пловдив. В надпреварата участваха над 400 състезатели от 27 области в страната – мъже, жени, юноши и девойки на възраст от 12 до 18 години и представителния отбор на Факултет ПБЗН-МВР. Състезателите премериха своите сили в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба”, „100-метрова пътека с препятствия”, „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия” и „Бойно разгръщане от мотопомпа”. 
Отборът на РДПБЗН Велико Търново участва в следния състав:
1. Главен инспектор Станко Райчев Лазов – началник сектор ПГСД при РДПБЗН В. Търново – Ръководител на отбора
2. Младши инспектор Ивелин Руменов Иванов – ВСА, той и пожарникар в група ПГСД към РСПБЗН В. Търново;
3. Младши експерт Пламен Руменов Стойков – Командир на екип в група ПГСД към РСПБЗН В. Търново;
4. Младши експерт Мирослав Марков Недев – Началник „ДС” в група ПГСД към РСПБЗН В. Търново;
5. Младши инспектор Борислав Колев Борисов – ВСА в група ПГСД към РСПБЗН В. Търново;
6. Младши инспектор Стефан Диянов Стефанов – Ст. пожарникар в група ПГСД към РСПБЗН В. Търново;
7. Младши инспектор Николай Любенов Дамянов – Пожарникар в група ПГСД към РСПБЗН В. Търново;
8. Младши инспектор Ивайло Христов Христов – Пожарникар в РСПБЗН Стражица;
9. Младши инспектор Мартин Величков Игнатов – Ст. пожарникар в РСПБЗН Павликени;
10. Младши инспектор Даниел Цветелинов Петков – Пожарникар в РСПБЗН Стражица.
11. Младши експерт Бойко Георгиев Попов – Командир на екип в група ПГСД към РСПБЗН В. Търново;


Състезанието бе открито в “Цар Симеонова градина” – централна алея в град Пловдив с издигане на националния флаг и тържествено преминаване на участниците в прегледа. Същинската част на надпреварата започна със стартове на дисциплините „Изкачване с щурмова стълба“ и „100 метрова пътека с препятствия“. В дисциплината "Бойно разгръщане от мотопомпа" отборът на РДПБЗН Велико Търново се класира на призовото II-ро място с резултат 32,17 секунди и бяха наградени със сребърни спортни медали и грамота. Надпреварата приключи с последната дисциплина „Пожарна щафета 4х100 метра с препятствия“ и награждаване на призьорите в състезанието. След оспорвана надпревара победител в крайното комплексно класиране е отборът на РДПБЗН Пловдив, следван от отборите на РДПБЗН Стара Загора и РДПБЗН Враца. В комплексното класиране отборът на РДПБЗН Велико Търново се нареди на 17-то място, като малшанса ги раздели от призовото 10-то място. 
При индивидуалното класиране най – добре се представиха младши експерт Пламен Стойков с 19-то време от 215 участници в дисциплината „100 метрова пътека с препятствия“, с резултат 19,03 сек. и младши инспектор Мартин Игнатов с 66-то време от 215 участници в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“, с резултат 21,00 сек. 
При индивидуалното класиране в двубоя младши експерт Пламен Стойков се класира на 39 място от 173 участници, a младши инспектор Мартин Игнатов зае 49 място. 
Директорът на РДПБЗН В. Търново комисар Красимир Кръстев поздрави отбора за постигнатите високи резултати, като изтъкна, че въпреки силната конкуренция и факта, че за повечето участници в отбора това беше първо състезание от такъв ранг, проявеното желание за победа и усилия в тренировките са довели до желания резултат, за което лично благодари.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов