Над 100 награди за самодейците на "Фолклорна магия“, Банско 2019

Заснемане на 10 видеоклипа от Фен Фолк ТВ и награда от Регионален център-София

На 12, 13 и 14 юли за втора поредна година ще се състои националният фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“, Банско.
Фестивалът е с конкурсен характер и е предназначен за самодейци от всяко кътче на България без възрастови ограничения. Те ще се състезават в 4 категории: пеене, свирене, танци, демонстрация на обичаи и традиции.
Крайният срок за записване е 30 май 2019 г.
Над 100 награди ще бъдат връчени в рамките на трите конкурсни дни на „Фолклорна магия“. Награждаването е в края на всеки ден с начало 19:00 ч. Във всяка категория ще бъдат раздадени плакети за I, II и III място във всяка възрастова група:
До 12 години;
От 13 до 17 години;
Над 18 години;
Със заснемане на 10 видеоклипа ще отличат най-добрите участници организаторите в лицето на национална музикална фолклорна телевизия Фен Фолк ТВ. Специална награда на Кмета на Община Банско ще предоставят домакините на събитието.
„Фолклорна магия“, Банско се провежда с партньорството на Регионален център-София, ЮНЕСКО. Изпълнителният директор на Регионалния център д-р Ирена Тодорова ще връчи специален приз на Регионалния център – плакет със знака на ЮНЕСКО в категорията „На мегдана” за представяне на автентични обичаи и традиции.
Всички самодейци получават грамота за участие на фестивала.
Наградите са в следните категории:

„Фолклорни виртуози“ – инструментално изпълнение на индивидуални участници и групи - (Общо 27 награди)  
„Нашенски славей“ – вокално изпълнение на индивидуални участници и групи - (Общо 27 награди)  
„Дръж се, земьо“ – танцово изпълнение на танцови състави и клубове за народни танци - (Общо 27 награди)  
„На мегдана“ – представяне на стари обичаи и традиции от фолклорни групи - (Общо 9 награди)
Всички самодейци, които все още не са се записали за участие, могат да го направят до 30 май на официалния сайт на фестивала: www.folklornamagia.bgСнимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"