Отборът-доброволци на ОУ "Кирил и Методий“ - Кюстендил е областен първенец /снимки/

Проведе се областният кръг на ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

В Кюстендил се проведе  областният кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”, организирано от регионална дирекция  „Пожарна безопасност и защита на населението”-Кюстендил.

 Състезанието е традиционно - провежда се за 16-ти пореден път, и се утвърди като форма, свързана с подготовката на подрастващите за защита и самозащита при бедствия, аварии, катастрофи и пожари.

В състезанието взеха участие 3 отбора – победителите от общинските кръгове от Кюстендил, Дупница и Кочериново.

Състезанието протече на два етапа. Първият етап включваше проверка на теоретичните знания на учениците чрез решаване на тест. Във втория отборите  участваха в състезателни игри в шест учебни центъра: „Защита при бедствия”, „Защита при промишлени аварии”, „Индивидуални средства за защита”, „ Оказване на първа помощ”, „Противопожарна защита” и „Спасяване на давещ се”, в които участниците демонстрираха практически умения, сръчност, съобразителност и бързина.

Отборът на ОУ „Кирил и Методий“ – Кюстендил, е областният първенец. Той ще продължи участието в националния кръг на състезанието на 26 юни в Стара Загора, на второ място се класира отборът на ОУ „Ев. Георгиев“ – Дупница, а на трето място е отборът на СОУ „Христо Ботев“ – Кочериново.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен