Започна "Училищна панорама 2019“ в Благоевград

Привлече десетки ученици и техните родители

„Училищна панорама 2019“ официално бе открита в центъра на Благоевград. На площад „Македония“ десетки родители и деца застанаха пред шатрите, в които училища от Благоевград,  езикови школи и занимални представят възможностите на своите учебни заведения, както и постиженията си през годините.
Седмото поредно издание на „Училищна панорама“ бе открито от Симона Митова, началник на отдел „Образование“ към Община Благоевград.  Тя приветства всички участници и гости от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов. „Днес тук от 11.00 до 15.00 часа всеки от вас може да направи своя мотивиран избор, тъй като всички учебни заведения се отзоваха и днес са тук пред вас. Може да се запознаете в детайли с подробностите във връзка с кандидатстването - въпрос,който вълнува всички бъдещи осмокласници. Може да се запознаете със специалностите и профилите, които предлагат и всички онези малки детайли, свързани с един много вълнуващ момент“, каза в част от приветствието си Симона Митова.
И в тазгодишното издание на „Училищна панорама“ участие взимат Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Представители на центъра обясняват и разясняват за школите, които предлага, за възможностите, които дава на подрастващите, както и целите им да развиват таланта в малчуганите.
На панорамата участват още  ПМГ „Акад.Сергей П. Корольов”, НХГ „Св.св. Кирил и Методий”, Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев”, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски”, Средното училище с изучаване на чужди езици „Св.Климент Охридски”, II ОУ „Димитър Благоев”, V СУ „Георги Измирлиев”, VII СУ „Кузман Шапкарев”, XI СУ „Христо Ботев”, Занималня „Еврика”, Езиков център „LinguaMundi”, Integral – образователни програми, Американският университет в България и Alternativi International. За първа година в събитието се включва и представител от неправителствения сектор с цел промотиране на доброволчеството сред младите хора на Благоевград.
Основната цел на събитието е гражданите и гостите на града да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар.
Инициативата се организира съвместно от Община Благоевград и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен